Aug30

Terapia Mbajtese me Metadon

Terapia Mbajtese me Metadon

Për herë të parë në Kosovë, me datë 26.04.2012, në Ambulancën Specialistike Psikiatrike “Labyrinth” në Prishtinë, ka filluar implementimi i Terapisë Mbajtëse me Metadon, për personat e varur nga heroina. Ky program është falas dhe zhvillohet në kuadër të projektit të Fondit Global për parandalimin e HIV-it/Raundi i 7-të, i cili implementohet nga organizata CDF ( Community Development Fund ) , në bashkëpunim më Ministrinë e Shëndetësisë. Pas vlerësimit të bërë nga komisioni prej pesë anëtarësh (psikiatri, mjeku, infermierja, psikologu dhe punëtori social) dhe në bazë të kritereve dhe rregullave te parapara në Protokollin e Punës të aprovuar nga Ministria e Shëndetësisë, deri me tani  në Programin e Terapisë Mbajtëse me Metadon, ne qendren Labyrinth, janë kyçur 63 persona. Disa prej tyre jan terhequr nga programi, keshtuqe per momentin ne vazhdojne ta marrin terrapine 42 persona.

Përshkak të kufizimeve buxhetore të këtij projekti, numri i personave të varur nga heroina që do të mund të hyjnë në këtë program është i limituar. Terapia Mbajtese me Metadon ka filluar edhe ne  Kliniken e Psikiatrise ne Prishtine . Nderkohe kjo terapi ka filluar edhe ne Gjakove dhe Gjilan.

Comments (1)

 • survey cash

  survey cash

  31 March 2013 at 02:58 |
  Earn up to $265 within next 12H Answering Simple Surveys
  Average people just like you are earning ~3000usd month just for taking simple surveys....
  now it's your time
  http://3000-usd-month-for-surveys.com
  Hi www.drogat.info admin just wanted to let you know

  There's an incredible new opportunity
  that just grabbed my attention!

  It's almost too good to be true. Big
  companies are paying people just for giving
  their opinions! I can't believe this guy and others are cashing out money just for filling out simple surveys read here how they are doing this:

  http://3000-usd-month-for-surveys.com


  That's right! I'm not kidding, all you've got
  to do is complete simple surveys and these
  companies will pay you fat cash for it and it does not mater form which country you are, they need people from all over world!

  You've got to see this.

  http://3000-usd-month-for-surveys.com

  But the truth is... they're not letting
  very many people join the program so
  you've got to hurry!

  See you there!
  Andreas

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.